Tipy pro nejlepší letní grilovačku

Zveřejněno dne:
Kategorie: Grilování

Konečně se můžete se svými přáteli a rodinou posadit venku a užívat si tu pravou letní pohodu. Grilovací sezóna je tady! A aby vaše grilování bylo co nejlepší, nepodceňte přípravu a nechte se inspirovat našimi tipy pro nejlepší letní grilovačku.

Gril na uhlí, plyn či elektřinu?

Léto přeje grilování na zahradě, terase i v přírodě pod širým nebem! Plyn nebo dřevěné uhlí? Jaká teplota je ideální? Přímý nebo nepřímý žár? O tom, jak vybrat zahradní gril, který vás nezklame jsme na našem blogu již psali. Pokud ho ale stále nevlastníte je nejvyšší čas vybrat si z naší nabídky grilů a začít můžete od profesionálních pojízdných grilů na dřevěné uhlí či plyn, po elektrické grily, cestovní grily, barbecue grily i stolní grily různých funkcí a velikostí.

Co je třeba pro nejlepší grilování?

Podle nás záleží na kvalitním vybavení stejně jako na kvalitních surovinách. Ty by měly být pestré, aby si na nich pochutnali i milovníci masitých pokrmů, tak vegetariáni. Už jste někdy vyzkoušeli grilovaný meloun, banány v šunce, ananas s tequilou nebo karamelizovanou cibuli na pivě? Že máte rádi masíčko? Žádný problém, zkuste třeba rumová žebírka, krevety se zázvorem, kuřecí s kokosem, nebo pikantní jehněčí burger. Všechno se dá hodit na gril a vy si do své grilovací sezóny zařaďte i oblíbený recept od Jipos.cz!

Recept pro letní grilovačku?

Sbíhají se vám sliny pouhou myšlenkou na letní grilování? To je dobře, protože teď se vám budou sbíhat ještě víc.

Grilované tvarůžky s prosciuttem: Čerstvé tvarůžky obalte prosciuttem a přichyťte k nim snítek šalvěje a citrónového tymiánu. Položte je na gril, zakápněte olivovým olejem a servírujte zhruba po 8 minutách, až sýr zezlátne a prosciutto bude křupavé se zahradním salátkem nebo na plátcích ciabatty. Sýr na grilu je neskutečnou pochoutkou a z vás se stane hvězda zahradní party!

Triky na nejlepší grilovací party?

Milujeme grilování, při němž je důležitý každý detail. A tady je pár triků, jak udělat z obyčejného grilování gurmánský zážitek pro vás i vaše hosty.

Před grilováním marinujte maso, ryby i zeleninu pro výraznější chuť a uchovávejte je v chladu. Gril vždy dostatečně rozehřejte a rošt potřete špekem, aby se na něm maso nepřichycovalo. Tvrdší druhy zeleniny namočte před grilováním na 20 minut do studené vody, aby si zachovali svou křehkost. Aby nedošlo ke ztrátě šťávy v průběhu grilování, vždy obracejte suroviny pomocí kleští. Nikdy do grilovaných potravin nepíchejte, aby neztrácely šťávu a nedocházelo k jejich vysoušení, raději vždy kousek odřízněte a ochutnejte. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, vhoďte na uhlí zpříma výběr bylinek a pokud u vás zvítězil plynový či elektrický gril, pak bylinky namočte lehce do vody a před umístěním surovin je položte na rošt.

Užijte si letní grilovací party s Jipos.cz!