Jste připraveni na grilovací sezónu?

Zveřejněno dne:
Kategorie: Grilování

Kdo by neměl rád grilování? Ať už z důvodu záliby ve vaření, jedení či společného trávení pod širým nebem s přáteli či rodinou. Grilování je jednoduché, může být levné a hlavně chutné! Tak zajděte na zahradu, nasbírejte pár cuket, paprik, cibulí a brokolic, vykopejte pár brambor, zajděte do masny a pošlete pozvánky na parádní letní grilování.

Grilování patří k létu. Jaké pomůcky budete potřebovat?

Kromě již zmiňovaného jídla si trochu více předem budeme muset obstarat ještě pár dalších nezbytností, než se pustíme do samotného grilování.

GRIL

Na prvním místě bude samozřejmě samotný gril. Pořídit si můžete buď elektrický gril, který má tu výhodu, že nepotřebujete žádný materiál k vytvoření tepla, tudíž i následné čištění není tak náročné. Nevýhodou může i nemusí být, že potřebujete, jak jinak, elektriku. Když grilujete na zahradě, většinou není problém přivést elektriku prodlužovacím kabelem. V případě, že chcete grilovat třeba na samotě u lesa u vody, přichází na scénu gril na dřevěné uhlí, který se může chlubit i tou výhodou, že pokrmy ugrilované na něm, chutnají rozhodně více „grilovaně“. Další variantou jsou ohniště, pod něž dáte jednoduše dřevo a můžete si tak vychutnávat zároveň i příjemné praskání a uklidňující plápolání ohýnku.

GRILOVACÍ NÁŘADÍ

Se správným nářadím jde grilování vždycky lépe. Začínáte? Pořiďte si pro začátek jen pár pomůcek jako je obracečka, mašlovačka či grilovací nůž. Už máte pár grilovacích sezón za sebou? Je čas pořídit si grilovací kufřík se vším potřebným nářadím. A jako bonus máme na Jipos.cz grilovací zástěru s nářadím přímo v ní!

PŘÍSLUŠENSTVÍ

Pro perfektní přípravu masa je nezbytností mít po ruce grilovací teploměr. Hodit se vždy bude i grilovací tácek, na němž můžete grilovat menší kousky jídla a zároveň si nezašpiníte grilovací rošt. Na další příslušenství ke grilování se podívejte na Jipos.cz.

NÁBYTEK

Grilujete mimo zahradu, kde nemáte na čem sedět, a kam dát ugrilované dobroty? Pořiďte si cestovní nábytek a grilujte bez starostí kdekoliv se vám zamane!

Tipy na bezvadné grilování

Vše potřebné jsme si pořídili, přátele pozvali na daný termín, teď se jen trochu obohatit grilovacími triky pro bezvadný průběh grilování.

  • Čím kvalitnější potraviny, tím bude výsledek dokonalejší – platí především u masa.
  • Gril nejdříve předehřejte na potřebnou teplotu.
  • Grilovací plocha by měla být zabrána surovinami max do 70 %.
  • Maso uveďte nejdříve do pokojové teploty, než ho dáte na gril.
  • Hovězí maso nemyjte – jen osušte utěrkou.
  • Nepíchejte do masa, aby nevytekla šťáva – používejte grilovací kleště.
  • Solte maso až po ugrilování.
  • Nepřežeňte to s kořením ať vynikne chuť surovin (když marinujete, nemarinujte příliš dlouho).
  • Nejste si jisti, že je pokrm již hotový? Jednoduše kousek ukrojte a ochutnejte.
  • Každé grilování zakončete vyčištěním grilu.

Jipos.cz vám přeje příjemnou a chutnou grilovací sezónu!